Hälleflundran en magisk fisk,värt att vänta på🎣

Idag lovade väderprognosen bra väder på Söröya, med svaga vindar från rätt håll. Vi blev tre båtar från campingen, som tog följe söderut från Söröya, för att jaga den mytomspunna Hälleflundran. Alla som fiskat efter Hälleflundran, vet att det är något speciellt,när man har krokat en Hälle, och känner dom häftiga knyckarna/slagen som en flundra ger i spöet. Vi började fisket i ett Strömsatt sund med lagom vind och fart, nu var känslan rätt för att lura en Hälle till hugg. Efter några timmars nötande fick jag chansen, spöet signalerade typiska hälleknyckar, med häftiga rusningar innan vi säkrade fisken.

Vi fortsatte fisket i samma område, och testade olika djupkanter i några timmar, innan det var dags för nästa fisk att hugga. Nu var det fiske kompisen Mago Göransson från Solleröns tur, att drilla. Efter några härliga rusningar, visade sig en fin plattis i ytan. Den gav Mago ett nytt PB Grattis.

Imorgon blir det en till dag på havet innan hemfärd. Havsfiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren