Kan man vevstoppa årstiden ?

Här uppe i norr har verkligen hösten börjat känna sig som hemma. Blåsigt och regnigt och dagarna blir kortare och kortare och mörkare och mörkare. Då har iallafall jag lättare att hamna inne framför tvn ihop kurad i soffan längtandes efter våren och sommaren igen.

Just idag bläddrade jag igenom mobilens bildbank och tack ock lov för den får man väl ändå säga. Tacksam för alla minnen som fångats på bild under sommaren.

För vilken sommar vi fick! Skjorts på sedan i mitten på juni ända till mitten av augusti. Och tro mig DET händer inte ofta för en som gärna går i tjocksockar året om. Något annat som varit utöver det vanliga i år för oss har faktiskt varit öringfisket.

Det blev en hel del båt i sommar och fiskespöna fick så klart alltid följa med utifallat vi skulle tröttna på att bada. Till och från våra utflyktsmål eller när vi bytte plats så passade vi på att kasta ut våra linor för att trolla dragen efter båten. Sen tuffade vi på i cirka tre knop. Ibland hittade vi betesfisk som vi snurrade kring lite extra. Annars letade vi grynnor och uddar. Trots att vattentempen var över 19° vissa dagar så verkade ändå öringarna vara på g. Beten som har varit riktiga killers för trollingen, ja och även spinn fisket har varit Shadow Rap Deep. Grymma beten som är otroligt effektiva.

Vi har plockat bort de två undre trekrokarna och kört endast med en trekrok längst fram. Då det dels blir en smidigare gång på betet och lättare att kroka och kroka av fisken. Slippa krokar som fastnar i ögon och fenor samt i håven.

Något som jag upplever är en fördel just vad det gäller havsöringsfisket. Är att vi faktiskt ofta använder samma beten oavsett årstid. Det enda jag justerat är isf kanske färgen något. Men det har mer berott på väder och vind inte just årstiden. Nu på sensommaren och en bit in på hösten har fisket efter havsöring faktiskt skett mer från land istället för båt. I nästa inlägg tänkte jag berätta lite mer om det. Och om favorit färger och ett helt otippat bete som blivit en ny favorit.

Comments

Kommentarer