Ny favorit och en riktig fisk bandit.

Rapala kallan ”red tiger” lurade en riktigt fin havsöring under höstfisket.

Då jag fiskar en hel del havsöring så blev jag extra glad över att det skulle släppas ett nytt bete. Och jag kan helt ärligt säga att jag till en början hade en viss skepsis för betet. Men det varade inte länge.

Rapla Kallan är ett bete som är konstuerat och designat för att kunna kasta långt och exakt, oberoende på väder och vind. Den har en blyfri kropp som har en perfekt gång och sjunker långsamt. En riktig fisk bandit som stjäl fiskarnas uppmärksamhet och det gör lixom hela upplevelsen för att fiska så mycket roligare.

Kallans egenskaper gör dessutom fisket från land så mycket enklare. Jag gillar att kunna kombinera långapromenader med fiske efter kusten. Det är ett bra sätt att samtidigt kunna roa både barnet och hunden då ytorna är lite mer flexibla än på en båt.

Det börjar bli allt kallare både i luften och i vattnet. Men när man rör sig efter land och balansar bland klippor och hala stenare är kroppen i ständig rörelse. Det gör att man håller sig varm lättare.

En annan sak som fascinerar mig då det gäller rapalas beten är färgsättningen. Jag har hela mitt liv jobbat med färg och form och gillar därför lite extra för hur de både kreativt och verklighets persektiv sätter färgerna så klockrent och hållbart.

Har du inte testat att fiska havsöring från land kan jag varmt rekomendera det.

Fyll upp termosen och varma kläder och bra skor. Tagga sen gärna #rapalasverige så vi får se hur det gick! 👊⭐

Skit fiske !

Comments

Kommentarer