Öringarna jagar ytligt!

Igår fredag var det dags för första fisketuren på Vänern,den här hösten. Dagens metod blev snabbfartstrolling med Wobbler i 3-3,5 knop. Ett roligt fiske, när öringar smäller på i den farten, rullarna låter som ett expresslok när silvertorpederna drar iväg. Då är det lätt att få öringfrossa. När jag och fiskekompisen Roger Larsson närmade oss den tilltänkta fiskeplatsen ser vi måsarna jaga helt ytligt över ett stort område. Det är det man vill se, då vet man att man är på rätt ställe. Måsdyk och fullt med betesfisk på ekolodet. Det är bästa signalen.

Dagens första Öring tog innan alla spöna var i vattnet.

En Wobbler som fungerar riktig bra till högfartstrollingen är Rapala Shadow Rap Shad 9 cm, jag tacklar den med en släpkrok, som på bilden nedan.

En till öring tog på första fiskeplatsen innan vinden ökade såpass mycket att vi ej kunde fiska på ett bra sätt. Vi drog upp grejerna och flyttade oss närmare land, där var det bättre vågor. Efter någon timmes fiske utan hugg, så såg vi ett jättestort Måsdyk lite längre ut i sjön, vi styrde mot dyket, nu steg pulsen igen. Efter ett varv bland måsarna så kom det efterlängtade rullskriket, en fin öring tog en Rapala Shadow Rap Shad i färgen OG helt ytligt fiskad.

Trevlig Fiskehelg alla Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren