Många fäll och fin fisk

Vilket väder vi har bjudits på de senaste dagarna. Plusgrader och sol hör inte till vanligheterna här i Dalarna i Januari.

Som tur var kunde jag ta vara på dessa dagar på bästa vis, genom att befinna mig på isen och ismeta.

Det har nappat på bra! Många fäll, tyvärr inte lika många gäddor upp. Men några gäddor har det allt blivit.

Det har blivit spöböj på både Fathom spöna och Rapala Squall spöna. Aktionen i dessa spön skiljer sig en del. Fathom är ett lite styvare spö medans Squallspöna är lite mjukare. Vilket man föredrar är en smaksak.

Ett av mina Rapala Fathom set som ligger där och väntar på napp!

Bästa fisken blev faktiskt även sista fisken dessa två dagar. Ett spö placerat på en 6m platå fällde och väl vid spöt rådde det inga tvivel på att det var fisk på! Linan lämnade rullen med en väldig fart. Det var bara att greppa spöt och veva till så satt den där. Till att börja med kändes den helt ok men inget mer. Men väl vid hålet blev den förbannad och ville verkligen inte hälsa på mig ännu. Men efter några härliga rusningar kunde jag greppa gälgreppet på en riktigt vacker fisk.

När jag lyfte henne ur hålet trodde jag faktiskt jag landat årets första 10a. Men efter allt borrande med 200mm handborr kanske man var lite sliten.

108cm mätte gäddan och när dom kan ligga på mage vet man att konditionen är bra.

Gäddan mätte 108-109cm och tryckte ner vågen till 8,65kg. En värdig fisk att avsluta två fantastiskt vackra dagar på!

Där insåg jag att det var dags att ge upp.

Med en magisk solnedgång i ryggen tog jag upp mina spön för denna gång. Nu blir det nog lite pimpelfiske framöver innan det är dags att jaga feta vårgäddor igen!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids