Regnbågsfiske med Mormyska = Superkul

Den senaste fisketuren med siktet inställt på Regnbåge, Så hade jag och några kompisar ett roligt fiske på isen. När jag fiskar ädelfiskar så använder jag Mormyskor i starka färger som jag apterat med Bluefox Creature Baits, i Spike Tail serien, dom maskarna liknar en fjädermygglarv som är godis till fiskarna.

Till den här typen av fiske använder jag Sufix Xl Strong nylon Lina i dimension 0,25mm. Oftast kommer hugget när jag sänker Mormyskan sakta ner mot botten.

Fiskarna är riktiga fighters på den lätta utrustningen, ett fiske som lätt blir beroende framkallande.

Ett tips är att borra upp ca 5 hål, sen fiskarna man en stund i varje innan man byter. Bågarna tar ofta när man precis bytt hål.

Pimpelhälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren