Jakten efter drömöringen!

Vårfisket på Vänern har börjat bra, dom senaste turerna har varit framgångsrika, med fina fiskar. Nu när det är kallt i vattnet efter vintern, så fiskar vi med löja i sakta fart. Gårdagens tur i norra Dalbosjön började segt, med mycket blåst och ingen betesfisk på ekolodet. Jag och fiskekompisen Olle Eriksson letade efter ytjagande Öringar. Det dröjde till sent på eftermiddagen, innan vi hittade,rätt fläck,här var det full fart på jagande rovfiskar. Dagens första fisk drillade Olle fint in, en fin silverblank öring i toppkondition.

Nu avlöste huggen varandra, Vänern visade upp sig från sin bästa sida. Nästa fisk blev en fin fisk på 80cm som vägde drygt sex kilo.

Vi landade några till fina Öringar innan det var dags att styra båten mot hamnen. Bra jobbat alla fiskeklubbar runt Vänern, som arbetar hårt, med insamlingar till framtida utsättningar av smolt, så att vi även i framtiden kan ha ett fiske i världsklass. Jakten på drömöringen fortsätter, Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren