Stenhårda hugg på grunt vatten!

I veckan var jag och min vän Andreas ut på lite pimpelfiske. Tanken var att hitta abborren i ett grundare vatten. Planen var att med små gummibeten på lätta jiggskallar pimpla på abborre på relativt grunt vatten.

Till detta fiske föredrar jag ett kortare pimpelspö. En vanlig hederlig pimpelsticka från Blue Fox passar utmärkt till detta fiske. På detta spö har jag en kraftig Nylonlina, Sufix XL strong 0,45mm.

Varför jag väljer denna utrustning till detta fiske beror på att man lättare kan styra betet med kortare spön på grunt vatten. Den ”grova” linan måste man ha för att huggen är brutalt hårda när fisken ibland endast hugger på 1-2m lina. Det smäller rätt hårt i handen kan jag lova. Fantastiskt kul fiske!

Nu till fisket.

Vi besteg isen runt 8 tiden på morgonen. Vädret var fint och det skulle börja bra. Redan i första hålet small det på en abborre på ca2hg. Vi var igång. Det fortsatte nappa på hyfsat bra. Andreas drar en lite bättre abborre innan det stramar till rejält i mitt spö också.

Smack! På 1m lina kan jag säga att det hugget kändes!

Vi lyckas få några fina fiskar på 7-8hg. Sen slutar huggperioden ett tag. Vi borrar oss framåt och söker huggvillig fisk.

Rätt som det är så vill dom äta igen. Smack säger det!

Galet vackra fiskar. Denna på ca 9hg.

Vi får några ”ströfiskar” här och där. Till slut lyckas jag lura en riktigt grann skapelse. Förmodligen mitt livs vackraste pimpelabborre.

En fantastiskt vacker fisk!

En ljus och helt fantastiskt vacker abborre i fin kondition.

Efter denna är huggen sällsynta. Vi får några enstaka men det är väldigt segt.

En av få som ville.

När klockan blir 14:30 har fisket dött ut. Andreas bestämmer sig för att åka hem medans jag har förhoppningar att dom ska komma igång på eftermiddagen eller i skymningen. Så här i efterhand vet vi att Andreas val var det rätta!

3,5 timmar och ett försiktigt hugg blev mitt facit! Men men det blev några fantastiskt vackra fiskar och en trevlig dag i vårsolen! Tack för det! Nästa gång sitter den riktigt stora!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids