Abborre i solen med mormyska

En Vmc Mongo mormyska betad med en Bluefox Mayfly i Tone Gray eller vit är extremt effektivt i jakten på abborre,harr,öring och röding. Det gör inget om fiskarna är av större modell så länge man har ett bra spö och en rulle med broms. Idag fiskar jag i stort sett uteslutande med spön från 13Fishing. Det är riktigt fina spön för modernare isfiske.

Lite tekniktips ang fisket med ovan nämnda kombo av bete. VMC Mongo mormyska är gjord i tungsten och sjunker snabbt, vilket gör att det snabbt går att fiska både under isen,mellanvattnet och botten. Glöm absolut inte bottenkontakt. Mormyskan ska gärna hoppa på botten och röra upp sand,dy osv, sedan får den gärna sväva upp och ner precis där det grumliga från botten bryts till klart vatten. Detta är enklast vid kikpimpelfiske att ha koll på. Kikpimplar du mkt så kommer du att se hur effektivt det är. Fiskarna kan bli från helt ointresserade till att attackera mormyskan så det väller upp bottensediment.

Prova du också!

Gumman med en fin abborre tagen på Vmc mongo mormyska betad med bluefox mayfly.

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson