Vårfiske med BOOMshad

Nya beten kräver ofta lite tid i lådan för att ta en startplats. De måste liksom förtjäna äran. Visst, olika typer av fisken kräver olika beten men man har ofta en given favorit som man bara måste köra med. Det är i alla fall så jag känner. I det här fallet hjälper det till att jag verkligen gillar det gamla klassiska shadjigg stuket.
Under förleksfisket efter både abborre och gädda har jag hunnit med att fiska med BOOM shad som är en nyhet från Storm. Jag har kört med allt från den lilla på 8 centimeter till den stora på 24 centimeter.

Storm Boom Shad levererade en kilosfisk redan första passet.

Gädda

Om vi börjar med gäddfisket så har jag fiskat både 19 centimeters modellen och 24 centimeters. Båda har fiskat bra men den mindre har stått ut några dagar då de inte var på hugget. Båda längderna fiskar bra med screw head och jag har använt allt från oviktat till att fiska med 30 grams vikt. De har ett skönt fladder (rull) som flashar sidan så där skönt som bara en hederlig shadjigg kan göra. Betet är lättdrivet och har en schysst gång, inte bara i droppet utan även i tempon från förlekslångsamt till efterlekssnabbt. Gummit är riktigt bra och jag har inte upplevt några avbitna beten än…
De finns i ett gäng färger och traditionalist som jag är så gillar jag RO (roach) bäst. Den har en lila/blå ton i kroppen som jag verkligen gillar.

En hungrig vårgädda kunde inte motstå frestelsen för en långsamt vaggande Boom Shad 24cm färg RO.

Abborre

Till abborren har jag hittills mest kört med 8 cm Boomshad och den har levererat fisk. Här har jag inte fiskat med tyngre huvud än 12,5 gram men de fiskar likt de stora gäddshadarna mycket bra över ett stort viktspann. I abborrfisket är det i min mening extra viktigt att betet fiskar i droppet och de gör de verkligen. Håll i grejerna och ha koncentration direkt när betet tar i ytan. Sen är det bara fantasin som sätter gränser då de är lättfiskade och simmar fint i alla register.

Långsamt, långsamt över botten. Korta lyft med spötoppen och med ett lätt huvud simmar jiggen sakta ner igen.


För att avsluta där jag inledde så har jag hittat ett nytt bete som kommer att få mycket tid kommande del av året. Har du möjlighet så kolla in dem du med.

Comments

Kommentarer

Om Johan Pettersson