Peto kan man lita på

För några dagar sedan kom jag och min vän Martin äntligen ut på årets första gemensamma spinnfiske pass.

Tyvärr var vädergudarna hårda på oss med hårda byvindar, inga vindar man fiskar stora vatten på med tanke på min lilla båt.

Men efter att ha gått igenom våra alternativ beslutade vi oss för ett vatten där stora delar av områdena vi tänkt fiska låg i lä.

Vi trailade båten så nära vattnet som möjligt sen fick bära i båten. När alla saker var på plats var det dags att röra sig ut mot första området vi skulle fiska. En vik med växtlighet.

Eftersom vi denna tid på året har fiskat en tävling här i Falun som heter Time Bomb bestämde vi oss för att sätta lite extra spänning på denna dag genom att ”leka” att vi deltog i denna tävling.

Vi började fiska viken utifrån och in. Redan första ankringen skulle vi få svar att gäddorna var på plats.

Martin startar året med en fin gädda strax över en meter lång.

Martin drar hans första spinnfiskade gädda för säsongen. En fin gädda strax över metern. Nästa ankring är det min tur. En lite kortare stabbig gädda som slukade min Peto. Ett riktigt skönt hugg.

Två av fem gäddor landade redan första driften. Vår egen Time Bomb hade startat bra. Men efter denna fisk blev det segare. Vi beslutat oss för att göra en liten förflyttning till nästa ”lä-vik”.

Det skulle visa sig vara ett bra beslut. Första ankringen fyller vi papperet. Långa smala gäddor, perfekta för tävling.

Åter igen är det Rapala X-Rap Peto som levererade för mig.

Kanske inte den vackraste av gäddor men lång….

Martin drar två och jag en och nu var papperet fyllt. Nu gällde det bara att uppgradera våra centimeter.

Vi fortsätter fiska lä-vikar och Martin petar till slut bort vår kortaste gädda med ännu en långsmal 90fisk.

Vid det här laget kändes det nästan som det var tävling på riktigt. Har man fantasi går det bra att krydda en helt vanlig fisketur till en spännande tävlingsdag.

”Tävlingsdagen” började lida mot sitt slut. Vi beslutar oss för att fiska av området vi startade på ännu en gång. Vi ankrar en bit ut i viken. Nu hade molnen dragit in så jag beslutar mig för att byta ut min Peto i färgen SMB mot en lite mörkare i färgen BGH.

Färgbytet blev ett bra beslut.

Det skulle visa sig bli ett bra beslut. Gäddorna slänger sig över min Peto och jag lyckas landa tre snabba gäddor. Men bara en av dessa förbättrar vårt ”tävlingsresultat”.

När vi summerar dagen landar vi på 432cm. Ett resultat som förmodligen räckt ganska långt om det varit den riktiga Time Bomb-tävlingen.

Men med vår fantasi hade vi som ensamma deltagare äntligen lyckats kliva högst upp på pallen i Time Bomb vårtävlingen 2022…..;)

Hur som helst var det en fantastiskt kul dag på sjön med fläckvis riktigt bra fiske.

Rapala X-Rap Peto 20cm är ett fantastiskt bete som funkar i de flesta lägen. Allra bäst tycker jag Peton för sig när man fiskar den oviktad över gräs, stock och sten. Med korta ”drag” med spötoppen och korta stopp kan gäddorna inte låta bli detta fantastiska bete.

Detta blev en riktigt kul dag, och att ”leka” tävling satte extra guldkant på dagen. Sen kanske dagen hade slutat ännu bättre om inte vinden satt käppar i hjulen men det får vi aldrig veta.

Ha en trevlig helg!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids