Älvfisket är igång på allvar!

Nu är det riktigt hett ute på älvarna i norr. Jag och gumman hade fullt upp en kväll när både harr och öring högg konstant. Lite annorlunda att drilla fisk och håva fisk med vår dotter ammandes i selen. Men gumman hon kan hon!

De flesta harrar högg på Jack Deep 5cm i färgerna BG och CPE medans öringarna valde Scatter rap minnow 11cm i de nya stekheta färgerna SKTR,SMHL och ROHL. Ett suveränt bete för öring som jag inte riktigt haft tid att fiska med senaste åren då jag testat mkt nya beten. Men nya färger är alltid roligt och dem nya är verkligen fina. Mer av detta bete kommer att synas här är jag helt säker på.

Färgvalet för dagen är bland de viktigaste. Fiskar du harr och öring med Jack deep i djupare strömmar(2,5-5m) och det inte hugger så byt färg. Vissa dagar är fiskarna helt galna i färger likt SML och andra dagar är det abborreliknande färger som gäller. Just nu verkar öringarna i strömmarna hemma hos mig äta små små abborrar och då går BG,CPE,P och GGIU bäst. (Ja öringarna äter abborrar) sanna mina ord!

Nu ska vi snart ut och jaga öring igen å sikta på någon stor. Scatter minnow lådan är med!

Skit fiske mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson