På gösjakt med grabbarna

I helgen var det dags för ett fiskepass med min son och han kompis Jonte. Målet för dagen var att Jonte skulle få sin livs första gös och Wilmer skulle få en större gös än sitt livs enda som vägde 6hg.

Vädret såg lite ”lurigt” ut för min lilla båt på denna lite större sjö. Vi bestämde oss för att bege oss ut på förmiddagen då vindarna var lite lugnare.

Taggade killar inför en dag på sjön!

När vi väl trailat i och packat båten var det dags för dagens första stopp.

Churro stod för förarbetet till dagens första fisk.

Redan andra kastet ser jag Wilmers spö böjja. Spänningen stiger i båten när fisken kommer närmare. ”Tyvärr” får vi väl säga denna gång så var det en lite gädda.

Wilmer hinner med ännu en gädda på sin Churro innan det var dags för en längre förflyttning.

Väl framme ser jag mycket fisk på lodet. Det såg riktigt bra ut. Vi ankrar och kastar ut och låter våra jiggar dala mot botten. Det dröjer inte länge innan det hugger stenhårt på min 10cm Boom Shad. Efter en kul drillning så kommer en lång gammal krigare upp från sjöns djup.

45cm abborre som ville ha en 10cm Boom Shad

Dagens första abborre var ett faktum. Precis när när jag släppt tillbaka abborren har även Jonte sitt första hugg men tyvärr släpper den precis under båten.

Jag hinner med ett par fina abborrar till innan vinden tilltar. Vi beslutar att försöka ta oss till en läsida. Att fiska jigg i höga vågor med barn i båten är ingen höjdare. Säkerheten först!

Vi tar oss sakta men säkert mot nya jaktmarker. Tyvärr hugger det på fel spö denna gång, dvs mitt spö. En fin gös på strax under 2kg. Vilka fantastiska hugg dessa fiskar gör. Det är verkligen stenhårda och beroendeframkallande hugg!

Dagens första gös i båten.

Men nu hade vi i allafall hittat betet gösarna ville ha, Boom Shad 10cm. Så där står vi nu alla tre med varsin Boom Shad 10cm med 14grams skalle och försöker lura fler gösar.

Vi fiskar oss framåt och rätt som det är hör jag…

-Nu!

Jag ser Jontes spö böja och nu stiger spänningen i båten. Är det gös denna gång.

Ja visst är det Jontes första gös som glider in i håven efter en kul fight på lätta grejjer.

Första gösen i livet!

Lyckan är total i båten. Vilken känsla att se lyckan hos Jonte. Min dag var räddad och jag tror mig med säkerhet se att även Jonte var nöjd med denna fisk. Hans första gös!

Det var inte klart där. Redan efter några minuter är det Wilmers tur.

Nu får även Wilmer dagens första gös. Målet med dagen var nått! Grabbarna hade fått gösar! Men Wilmer skulle inte nöja sig där utan redan efter några kast till är det dags igen.

Ännu en gös och ett nytt PB för Wilmer. Nu var vi på gång!

Även jag lyckas landa några gösar. Fiskarna ville verkligen äta våra Boom Shads!

Även om dom inte var av största modell så är huggen brutalt roliga. Nu nappar det på ganska bra, både gös och gädda hugger.

Men tiden går fort när man har kul. Det började bli dags att röra sig hemåt. Vi bestämmer oss för att fiska en halvtimme till, och tur var väl det. Rätt som det är ser jag Jontes spö böja. Ganska snart förstår vi att detta är dagens största fisk. Den gör mycket mer motstånd än både gösar, gäddor och abborrar vi fått innan.

Ganska snart förstår vi att det är en fin gädda Jonte krokat. Pulsen stiger återigen i båten. Det blir en riktigt spännande fight som Jonte går segrande ur. Han lyckas ta PB nummer två denna dag.

Så ser en nöjd och duktig fiskare ut!

Vilket fantastiskt avslut på en bra dag! Gäddan är 93cm lång och väger 5,15kg. Ett nytt personbästa för Jonte.

Denna Boom Shad hade gjort sitt efter denna gädda. Kanske ligger den nu som ett fint minna hemma hos Jonte.

Nu var det dags att styra skutan mot land. Det var tre nöjda fiskare som rampade upp denna dag.

Nöjda grabbar!

Stort grattis till fina fiskar grabbar och tack för en fantastisk kul dag på sjön!

Till alla andra kan jag varmt rekommendera Boom Shad både till inbitna fiskare och nybörjare! Boom Shad är ett bete som är enkelt att fiska och det fångar framförallt fisk!

Ut och njut gott folk!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids