Årets Första Storöring!

Att årets spinnfiske säsong har startat bra kan man lugnt säga. Vi har precis gått in i juni månad och årets första 5+ öring är ett faktum. En grov öring som dessutom bjöd på en av de hårdaste fighterna man upplevt, gör att man inte blir mindre fiskeintresserad direkt. 

Fisket som var planerat till dagen visade lite för bra förutsättningar. Allt verkade perfekt och det märktes i kroppen då det inte gick att få en endaste blund natten innan, eftersom jag visste vad som vankades på morgondagen. Nämligen risk för stor fisk. 

En stadig frukost, båtresa och en lång promenad för att sedan kunna ta sig an fisket som väntade. Första bakvattnet låg framför mig och jag fiskade sporadiskt av det. Kände att en fisk missade draget efter något kast. Hoppades på att den inte känt krokarna och gjorde ett till försök på den. Denna gång gav jag den lite mer tid för betet och även en ännu långsammare presentation, och vips! Den kunde inte motstå en Shadow Rap GHSH en andra gång. Fisken fightades hårt men kliver av en bit in i fighten efter att den drog en rusning in på grunt vatten. Kändes inte som en jättefisk, så det gick att hålla borta jobbiga tankar i hjärnan efteråt.

En stekhet kulör!

Fiskar av vattnet en sista gång för att sen byta område till en bit längre bort. Hett kändes det och jag tog bra tid på mig för att noggrant gå igenom den nya platsen. Gör ett lång kast och vevar hem Shadowen i låg fart, och tvärnit sa det. Totalstopp i grejerna och upp ur vattnet flyger en sjukt fin fisk. Ett kraftpaket till fisk för rullen skrek som aldrig förr. Första gången jag faktiskt blev orolig om storleken 2500 på en rulle var för litet. Nyspolad tunn flätlina låg på vilket gör att det får plats en hel del. Men fisken tömde mer än halva spolen trots allt. Fick sätta full fart efter fisken och att lyckas hålla sig torr var uteslutet. Det tog inte länge innan vadarna var fyllda med vatten och jag genomblöt. Helt sjukt vad det är krut i dom när dom väljer att sticka iväg. 

Muse Black haspelspö, 6,9 fot, 5-20g, fick hårdprövas och dess ryggrad går inte att gnälla på. Precis vad man behöver till fisket. Ett spö som klarar av stor fisk med bra ryggrad och behåller kastegenskaperna när man går ner i fot för att kunna underlätta sitt fiske från land. Använder man sig av super linan Sufix 131 G-Core Braid flyger grejerna bra långt kan jag lova.

15 minuter senare passerar jag ett större lugn vatten och även här jag försöker pytsa in fisken till håven. Till slut blev det en lyckad håvning efter 2 försök och en väldigt fin öring låg i nätet. Vågen tyngdes ner till 5880 gram och längden 83 cm vilket visar att årets första storöring har blivit till verklighet. Efter någon snabb bild så får en vacker och fet fisk simma tillbaka. Sommaren och förhoppningsvis värme bör vara på ingång, vilket då sätter fart på öringarna. Håll hårt om spöt framöver och Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren