Bra start på säsongen 2022

Man vill så mkt men hinner så lite så det gäller att utnyttja tiden på bästa sätt. De senaste fiskepassen har beten med mkt ”sök” i sig fungerat bäst. Hårt twitchade shadowrap samt Rapala scatter minnow 11cm har givit många öringar mellan 2-4,5kg. För den sakens skull ska man aldrig glömma bort det gamla originalet i 11cm och färgen S.

Att släpa/trolla en Rapala Scatter minnow 11cm bakom båten i 1,8-2,2knop är ruskigt effektivt i stora som mindre sjöar. Detta bete har rätt fiskad en ganska hård gång och betet slänger ut åt bägge sidor med jämna mellanrum. Det är ett rörelsemönster öringarna gillar skarpt.

Här ser ni några fina fiskar från senaste turerna. Robin med en väldigt välnärd och snygg öring som föll för den yviga gången på betet. Det är alltid trevligt att umgås med denna man för det blir alltid succé i vad vi än gör. Robin enhandshåvade största fisken för helgen å den vägde in på 6,65kg. Jag måste erkänna att jag var lite nervös och skakig men Nu är det iaf bevisat att Rapalas Karbon fresh&salt håv är så lätt och smidig att man kan göra lite cirkuskonster med den.

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson