BAP – En ny het färg

Ett kort fiskepass som resulterade i några fina fiskar över 2kg. Nya färgerna (BAP,BLK) i Shadow Rap familjen verkar vara ett hett kort. Trots vädermässigt dåliga fiske förutsättningar med regn och kallare temperatur, så lurades ändå några öringar.

Oändligt med tid har nog ingen och det är svårt att ibland komma ifrån sina måsten i det vardagliga livet. Men finner man luckor i sin tid så gäller det att prioritera rätt och göra tiden till fiske. För fisket är hett ute, trots dom höga flöden av vatten som råder i älvarna. 

Efter att ha kommit fram till vattnet så var det nog tur vadarna åkte med. Eftersom vattnet stigit extremt mycket senaste tiden och det ger en fördel att man lättare når ut till fisken. Kastade av några lugnvatten med dom nya färgerna på Shadow Rap Shad – BAP,BLK. Det dröjde heller inte länge innan en hungrig öring såg betet och högg. Bra tryck i fisken och fighten varade ett bra tag. Dess vikt landade på 2.6kg och kämpade som om den vägde dubbelt. Skoj med krut i fiskarna!

Ett nytt spö samt en ny lina för min del håller på att hård testas. Muse black haspelspö, 6,9 fot, 5-20g med på spolad Sufix 131 G-Core x13 Braid. Än så länge verkar den besitta alla egenskaper jag önskar i mitt fiske. Lite styvare modell och lite kortare, men man har fortfarande inga svårighet att få längd på kasten. Och med flätlinan 131 verkar betet flyga en bra bit extra än man är van med.

En till öring på sina 2.2kg kunde inte heller motstå den nya färgen, BAP. Det verkar vara ett bete som är värt att lägga på linan och i strömmarna framöver. Kort därefter avrundades fisket när tiden var knapp. På hemvägen blev det dessutom ett oväntat möte med en björn. Vilket gjorde resan ytterligare spännande. Det var några tallar mellan oss två vilket gjorde att pulsen började leva igen. Den hemfärden lovar jag att det gavs några blickar bakåt…

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren