Grand Slam-tider

Juni månad är alltid en bra månad på Vättern. Det kan bero på att all rovfisk går igång och är sugna på att äta upp sig efter höstens lek och vinterns kalla månader. Juni är ofta förknippad med fångster av lax, öring och röding.

Blanklax på 75cm fångad i ytan.

Har man ”turen” eller skickligheten av dra minst en av varje art (lax, öring & röding) brukar vi lokalt kalla att man dragit en Grand Slam.

Rödingen kan ofta hugga högt i början på säsongen.

Fisken går i regel väldigt högt upp i vattenmassorna och det kan också vara en bidragande orsak till att chansen för en Slam är större just nu.

Öringen är helt klart Vätterns starkaste fisk.

Sista tidens fiske har varit oerhört bra och man drar minst en fisk i timmen och är det en sådan där bra dag det dubbla. Värt att nämna är att öringen verkar öka i sjön och det är resultatet av en långsiktig förvaltning av fisket i Vättern. Det ligger bla många arbetstimmar i lekbäckarna. Öringen kommer säkert öka ännu mer kommande år.

Stabicraften ladda och klar för nya fiskeäventyr.

Är man intresserad av trolling i v-sjöarna så står den bästa tiden för dörren. Mitt tips är att fiska högt upp för största chans till en äkta Grand Slam från Vättern.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer