Abborrace

En båt, två åror, ett spö, en låda beten och vackert väder. Mer än så behövs inte för att skapa fiskelycka.

Igår rodde jag ut med båten och abborrarna var verkligen huggvilliga. Redan första stoppet hade jag lyckats lurat minsta 10 abborar. Först ville dom ha Shadow Rap Shad och när dom slutade hugga på dessa bytte jag till mindre gummibeten.

2,5gr-5gr skallar försiktigt ”duttade” i frivattnet….smack!

Även gäddsniporna ville vara med och leka.

Nästa stopp gick ännu bättre. En Shadow Rap Shad i färgen ROL och sen ett stenhårt hugg. Efter ett par gäddor var första tanken att det var en sådan som huggit. Men när de karakteristiska abborrskaken började så började förhoppningarna stiga. Visst var det en av sjöns bättre abborrar som nappat. På väg in i håven spyr den ut en mört i samma storlek som Shadow Rap Shaden. Man måste älska ROL-färgen på Rapalas beten. Funkar i de flesta vatten och lägen.

En fin 42a som glädjer extra mycket i just detta vatten.

När denna fining fått simma hem blev det några till kast med Shadow Rap Shaden innan jag testade en avklippt Bubble Butt Worm. Då fortsatte abborren äta. Dock abborrar stöpta i en mindre form.

Fantastiskt kul med lite napparfiske!

I tonerna från en fantastisk solnedgång och ännu några abborrar rodde jag mot bryggan och tog mig ett kvällsdopp i samma vatten som gett med ett riktigt kul kvällspass!

En bra semester kväll!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids