Grym Grand Slam

Sommaren flyter på och fisket börjar sätta sig ordentligt. Vättern är den arena som jag fiskar flitigast på just nu och det finns goda förklarningar för det. Den i härdiga västanvinden har gjort att mängder med siklöja har ställt sig ute med Vätterns västra sida. Siklöjan har en egenskap att simma mot vinden och ställa sig i lä.

Rödingarna börjar få lite färg och är riktigt runda.

Som alla säkert vet är rovfisken inte långt borta från betesfisken. Just nu verkar all tre arter lax, öring och röding jaga siklöja med framgång.

Laxen är den fisk som varierar sig mest i jaktdjupet.

Den kalla sommaren gör att det fortfarande går att fånga fisk i ytan. Är man ute efter främst lax bör man sprida sina beten både högt upp och djupt ner. Laxen har även en tendens att spridda sig runt hela Vättern vilket gör att den stundtals dyker upp som gubben i lådan. Men fångar man en finns det garanterat fler i närheten.

Den här öringen ger en riktig norrlandskänsla.

Har man turen att lyckas landa de tre laxartade fiskarna lax, öring och röding under samma dag har man lyckats med en äkta Grand Slam på Vättern! De fiskarna ni ser på bilderna ovan är fångade samma dag av Familjen Blomgren. Snacka om maxad fiskeupplevelse!

Ut och fiska med er, sommaren är inte över än!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer