Sommarfiske

Idag gjorde jag något som jag märkte att jag verkligen saknat.

Jag lämnade båten och tog mitt Muse Black spö och en låda beten och tag mig en promenad över stock och sten längs ett litet vatten drag.

Att låta ögonen jobba istället för ekolodet och benen jobba istället för motorn gjorde gott för själen. Att låta Shadow Rap Shaden hänga lite extra bakom den stora stenen där i vattnet eller låta Rapala Fat Jack gräva ner sig i de djupare områdena funkade riktigt bra.

Men jag måste erkänna att jag inte är 25 längre. Men får tänka sig för en extra gång när man skuttar runt bland hala stenar.

Men jag är fortfarande så pass ung ännu att jag vågade ta det där extra våghalsiga skuttet för att nå ända ut till det hetaste området, för det kommer aldrig förändras. De hetaste områdena är alltid längst bort och det är svårast att komma åt.

Dagens bästa bete blev iallafall en Shadow Rap Shad i färgen PEL. Att låta den hänga någon extra tiondel bakom de större stenarna (där det ofta stod abborre) gjorde susen. Några fina abborrar som förmodligen var närmare 40cm gav fina fighter i det strömmande vattnet. I de lite djupare hålorna fick Rapala Fat Jack chansen och han tog den.

Ett litet ettrigt bete som är 4cm och en riktig munsbit för abborren, även regnbåge hann den lure under ett annat kort stopp denna dag.

Dessa ligger rensade och klara för att förtäras ikväll!

Ibland kan det enkla vara riktigt kul!

Hoppas ni har en bra sommar!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids