Scatter Rap – Ett förstahandsval!

Söker du efter ett förstahandsval i form av ett bete till ditt fiske? Svaret är enkelt -Scatter Rap Minnow! Statistiken på detta bete i jämförelse med dom andra är oroväckande för ens fiske. Den har varit helt outstanding senaste tiden.

Ett trollingpass senare och än en gång hamnar Scatter Rap Minnow högst upp på listan av beten med flest hugg. I inledningen av timmarna i båten var det stora vindbyar och höga vågor. Mygg på sjön var inget man behövde tänka på när sökandet av fisken började. Bakom båten på 13 Fishings Muse black spön låg en Orginal F11 och en Scatter Rap Minnow, bägge i färgen S.

Den första timmen gick snabbt förbi och än hade inte något rört grejerna. Men nu var det inte långt borta. Tillslut kunde jag börja ringa in var fisken befann sig för dagen då dom hade blåst in mot en udde i den hårda vinden. Därefter hann det inte gå många sekunder efter att jag flaggade till kompisen Ove att ett hugg lär ske när som helst. Och kort därefter. Första fisken sitter! Ett stenhårt hugg på Scatter Rap som återigen fick känna på öringens tänder. Jag drar ner farten på båten för att underlätta landningen av fisken. Sekunden senare sitter en till fisk på andra spöt. Dubbelhugg! Tråkigt nog kliver den sistnämnda fisken av ganska tidigt i fighten. Så fokuset fick förbli på den första fisken som Ove drillar. 

Fisken stånkade och tjurade för det mesta tills den nära båten drog ett högt hopp ur vattnet innan landning kunde ske. En smällfet 2,5 kg´s öring kunde inte låta bli att försöka äta ännu mer. För vilken kondis denna fisk hade! Praktexemplar!. 

Vi fortsätter fisket därefter och några mindre öringar hann landas. Resten av fiskarna för dagen föll för just Scatter Rap. Stekhett bete senaste resorna. 

Skall ni bege er ut på trollingfiske, var det inte är en alltför hård ström, så prova detta ! Det är en fiskmagnet som i jämna mellanrum kastar ut i sidorna. Öringarna kan bara inte motstå dess oregelbundna gång. En sak jag kan skriva under på är att fler öringar kommer att fångas på detta bete. 

Resten av dagens fiske blev kortvarigt, då stora åskmoln och skyfall fick avbryta resan. Tiden blir ibland knapp när vädrets makter ställer till det. Hoppas på stabilare väder framöver.

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren

Jag heter Lucas Lövgren, är fyllda 18 år och bor uppe i Kiruna. Det är här uppe som jag i mångt och mycket bedriver större delen av mitt fiske. Med 4 olika årstider så har verkligen varje tid sin egna charm. Allt ifrån rödingfisket på kalfjället, harrfisket i dom strömsatta älvarna eller jakten på de grova sällsynta öringar som simmar runt i de olika vatten som finns. Att kikpimpla och titta ner på en 4-5 kilos röding, pulsen i max men samtidigt sitta koncentrerad i snödrev och försöka få den till hugg. Eller varför inte ett tvärnit i vevstoppet och i linans ände en grov öring som glupskt svalt wobblern. Spöt som förvandlas från raklång till totalt “u böjd”, rullen som skriker efter luft och benen som sätter fart efter fisken längs strandkanten. Ja, det är många olika delar inom fisket som får mig att fortsätta vilja åka ut. Där fiskeintresset är något som hängt med mig ända sen liten, och som under senare tid gått över i att försöka fånga en lite större fisk än den tidigare. Att utveckla sitt fiske lite extra till nästa gång gällande teknik eller valet av bete är något som jag alltid strävar efter. Men ibland så kan det också bara vara skönt att komma ut i naturen, lufta sig lite och ha en rolig dag med sina vänner!