Dags för linbyte.

Tiden går fort när man har roligt och fiskar en massa. Jag har för vana att byta lina minst 2 ggr om året och nu kändes det verkligen dags.

Super 21 är en lågstretchande lina av nylon.

Min absolut favorit lina till trollingfisket är Sufix 21 i tjocklek 0,40mm. Den är lätt att knyta, glatt och riktigt stum för att vara gjord av nylon. Jag har nu använt denna lina några säsonger och jag aldrig testat en bättre lina.

Linan fäster jag med en så kallad dubbel ”Grinner” knut mitt på spolen.

Många stirrar sig blinda på linans dragstyrka och väljer linan med högst värdet på etiketten. De flesta linor idag har bra dragstyrka men saknar många andra bra egenskaper som nämnts ovan.

Skruvdragaren är ett bra hjälpmedel när linan ska spolas på.

När linan ska på använder jag mig av en skruvdragare. Okuma Cold Water rullens vev är fäst med en mutter i storlek 10. Detta gör att du kan bara sätta en tians hylsa i dragaren och sen trycka ditt direkt på rullens mutter.

Tians hylsa sitter perfekt på på rullens mutter.

På spolningen går riktigt fort och man slipper få tennisarmbåge. Ingen annan rulle vad jag vet har en mutter tillgänglig för hylsa utan att göra några justeringar eller avmontering av låsbricka.

Kapten med nya frissen.

Nästa gång ni behöver byta lina prova Sufix 21 den är helt klart en vinnare för oss som trollar.

Skitfiske!

Mvh Ove

Comments

Kommentarer