STOR bunusfisk

Hade ett riktigt bra abborrpass förra veckan. Många fiskar över 40cm och till och med en över 120cm. Dock var detta ingen abborre utan en av sjöns riktigt stora gäddor.

Efter att landat abborre i nästan varje kast dog fisket av lite och jag drog ett kast åt motsatt håll. Kanske var det förklaringen till det avtagande fisket som då nappade.

Ett bestämt hugg följdes av 3 STORA huvudskak och sen var fighten igång. Till att börja med var det bara gäddan som bestämde. Fick 5m och den tog 10m , så fortsatte det ett tag. Mitt Muse Black 5-20g och min Concept Z Slide fick verkligen jobba och det gjorde den kombon utmärkt.

Efter mycket bendarr och långa rusningar var det så dags för håvning. Efter att ha missat en mycket stor gädda förut på lätt utrustning var detta det kritiska momentet. Upp ur djupet kommer en gigantisk gädda. Självklart har jag bara abborrhåven med mig. Men jag fick göra mitt bästa. Kanske var detta min bästa håvning i livet själv i båten. För där ligger hon. En riktigt fin gädda ligger som ett o i håven.

Adrenalinstinn som jag var försöker jag få en vikt och en bild på gäddan innan den får simma åter där den kom ifrån.

Gäddan väger 11,2 kg och mäter 121cm. Det kan man kalla bonusfisk.

Alltid kul när dom passerar 10kg och 120cm.

Måste få skriva några ord om Concept Z Slide. Jag har förr om åren alltid fiskat med haspelrulle när jag fiskat abborre. Men denna rulle har verkligen fått mig att börja fiska multirulle även till abborrfisket. Lätt och smidig, kastar bra och med en riktigt bra och jämn broms är denna rulle en fröjd att fiska med.

Hoppas ni alla haft en bra sommar! Snart drar höstfisket igång, då jäklar!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids