Back to basic

Alla föräldrar som är besatta av fiske vet att man inte har all tid i världen för sitt fiske. Även om det lockar oerhört mycket att sticka ut en heldag på sjön är det ofta andra saker som måste prioriteras. Iallafall är det så för mig.

I helgen var det kalasväder men som jag skrev tidigare så var det andra saker som fick prioriteras först. Men så dök luckan upp, två timmar. Två timmar på sjön i solen, bara jag och ett spö och mina beten.

Denna gång fick inte ens ekolodet följa med ut.

Allt som behövs för lite sinnes ro!

Jag styrde båten mot ett av mina fiskeställen som ligger mig varmast om hjärtat. Ett ställe jag hittat själv och fått fina fiskar vid. Ett ställe där jag vet det simmar både fina abborrar och gäddor.

Detta ställe är ett litet djupare parti i sjön där betesfisken klumpar sig på hösten, och som många före mig sagt: -finns det betesfisk så är predatorerna inte långt borta.

Det dröjer inte länge innan jag har några försiktiga ”napp” på min Boom Shad. Men antingen var abborrarna riktigt små eller stora och mycket försiktiga.

Eftersom området jag fiskade inte är speciellt stort väljer jag att kasta av området noggrant vid varje ankring. Tiden går och till slut lyckas jag landa en handfull av sjön mindre abborrar.

Boom Shad är en jigg som funkat fantastiskt bra detta år!
Fantastiskt nöjd med denna combo, Concept Z Slide på ett Muse Black! Grymt!

Eftersom abborrarna verkar vara rejält köldstela väljer jag att gå ner i vikt på jiggskallen. Valet faller på en 7g stand up skalle från VMC. Just stand up skallar kan vara grymt effektivt när abborren är lite seg. Ofta suger abborren upp betet från botten och då ökar chanserna till hugg när man använder sig av en stand up skalle på jiggen.

Mina två timmar på sjön börjar lida mot sitt slut. Det får bli en sista ankring. Ett långt kast och sedan känner jag ett bestämt hugg på min Boom Shad längs botten. Efter en riktig härlig fight kommer en fin abborre upp ur djupet.

Släpper tillbaka fisken och lägger ett till kast i samma riktning. Det smäller igen och ännu en vacker höstabborre får syna insidan av båten.

Kanske var abstinensen inte helt släckt när det åter var dags att återgå till vardagen. Men dessa två timmar gjorde gott för själen.

Ibland får man vara nöjd med det lilla!

Eftermiddagen avslutades som så många andra lördagar och söndagar i en idrottshall i Dalarna. Denna gång blev det vinst och jubel! Det blev en bra dag för alla!

Se till att komma ut på sjön och fiska lite abborre nu innan isen ligger!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids