En praktfull start på säsongen!

Nu är rödingfisket igång i fullskaligt takt. Säsongens första fina röding är landad och hamnade på en vikt av 1700gram. Det har tagit 4år att lyckas knäcka koden i sjön! Vilken magisk start på säsongen!

Sjön jag valt för dagens fiske vet jag med mig är en sjukt svår sjö att lyckas fånga dom större fiskarna i. Det har tagit mig 4 år för att äntligen lyckas knäcka koden i sjön. Det har känts som om dom lärt sig känna igen ansiktsuttryck genom hålet så svåra som dom är att få till hugg… Men i första taget kan man inte ge upp! Det gäller att nöta på!

Det låg ett milt väder över våra fjäll när jag begav mig ut på dagens fiske. Jag började vandra extremt tidigt på morgonen i mörkret de kilometer som det är till platsen. Min plan var att komma fram i mörkret och fiska riktigt tidigt på morgonen. Dels för att inte utsätta mitt fiske med så mycket ljud från borrande av hålen när det väl börjar bli ljust ute. Just eftersom det är svåra fiskar i sjön att fånga och då vill jag ha alla typ av fördelar på min sida. Men även för att jag med åren lärt mig att rödingen här gillar att vara igång extra tidigt på morgonen.

Kolla alltid isen innan man ger sig ut på djupare vatten!

Därefter var det upp till bevis. Jag riggade på det lilla betet från 13 fishing –Sneak Panfish, på en mycket liten mormyska. Som jag valde att dansa försiktigt upp och ner bredvid en kant på en sten för att efterlikna ett levande kryp. Här behöver man inte vara rädd att fisken inte ser betet på håll, då jag gömde mig bakom en sten med mormyskan. Det var nämligen en del av taktiken hela tiden. Rödingen i denna sjö är så pass medveten om förändringar i sin miljö och när mat ges i tillfälle så dom kommer märka av mig.

15 minuter in i fisket så ser jag det jag kom för. En vacker siluett av en vitfenad röding som stryker förbi i hålets ytterkant. Men den tar god tid på sig. Ut och in ur hålet flera gånger för att till sist börja närma sig betet mer frekvent. Det är ett bra tecken! För tillslut när jag nog länge betett mig på samma sätt med mormyskan, så sög han in den! Mitt trix vid stenen fungerade! Och fighten var igång!

Världens vackraste fisk! Kolla in mungipan på den!

Det var en extremt rolig känsla att få drilla en gammal fisk med mycket styrka i sig på Widow Maker Ice Rod. Rullen jag använder mig av är Black Betty Freefall Carbon vilket i sig är väldigt lättsam att använda. Genom att enkelt trycka in knappen på rullen matar den ut linan i jämn fart och sänker ner mormyskan till botten. En jämn och fin broms så hela förloppet i fighten är även mycket trevligt att avnjuta.

Nu hoppas vi att det inte blir för mycket plusgrader här uppe så att isarna håller sig stabila och starka länge! Skitfiske! 

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren