Stramare!

Idag var det äntligen dags att blöta balansarna igen!

En vecka med kyla och lugna vindar har gjort att isarna lagt sig på de flesta av våra sjöar här i Falun. Så imorse när jag slutade jobbet var det dags för säsongens första riktiga isfiskepass.

Planen var att ismeta och samtidigt pimpla. Ismetet gick riktigt dåligt så det nämner vi inget om. Dock lyckades jag lura säsongens första kilosborre från isen.

En gammal sliten krigare på hela 46,5cm men den tryckte ”bara” ner vågen till 1,02kg.

Rapala Jigging ShadowRap i färgen ROL ville denna stramare ha. Just Jigging Shadow Rap har funkat riktigt bra för mig sedan den kom ut på marknaden. Ett bete helt fritt från bly och med ett lugnt rörelsemönster är riktigt abborrgodis.


Rapala Jigging ShadowRap i finns i en rad heta färger.

Många tycker att ett 9cm långt bete är för stort att pimpla med. Jag ser bara storleken som en fördel. Jag fiskar nästan alltid detta bete i mellanvattnet. Just på grund av dess storlek kan abborren upptäcka betet på långt avstånd.

Nu i när isen precis lagt kan man ofta hitta abborren på lite större flak och på kanterna till dessa. Det kan vara på varierande djup beroende på vilken sjö du fiskar. Men träffar man rätt kan man bli rikligt belönad.

Ha nu en trevlig helg! Hoppas ni kommer ut på en is med pimpelspöt i högsta hugg! Men slarva inte med säkerheten!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids