Vintertrolling på Vänern

Den milda starten på 2023 gör att båda V-sjöarna är fullt tillgängliga för den fiskesugna trollaren. I stort sett är samtliga ramper isfria och man kan välja och vraka på vilken del av sjön man vill testa.

Magnus visar upp en grov öring från Värmlandsjön.

Norra delen av Vänern verkar hysa stora mängder lax just nu och det haglar in rapporter från Karlstad och Kristinehamns vattnen. Väljer man att fiska i Dalbosjön eller neråt Mariestad och Kinneviken verkar fångsterna domineras av fina öringar.

Öringen är en otroligt aggressiv fisk och hugger ofta stenhårt.

Fisket just nu är koncentrerat till ytfiske och max ner till 10-12 meters djup. Oavsett om man väljer att fiska plast/plåt eller betesfisk hugger fisken högt upp. Ofta väljer jag att rigga upp sju ytspön och 3 riggspön för att täcka så mycket vatten det bara går.

En rejäl öring för ”Kapten”!

Sportfiskare på Vänern är otroligt bortskämda med storleken på öringen. Under senaste passet lyckades vi med bedriften att dra in en riktigt grov öring på 8,1 kg. Sådana här fiskar är inte helt ovanliga men personligen tycker jag de inte dessa fångster får riktigt den uppskattningen de borde. Jag är väldigt tacksam för att det var just min tur att få veva lite när fisken ovan på bild högg.

Gillar man trolling bör man besöka Vänern omgående. Nu har man chansen till drömfiske och ett nytt PB på lax eller öringen hänger alltid i luften.

Skitfiske!

Mvh Ove

Comments

Kommentarer