Rapala Jigging ShadowRap glöder!

Efter en avklarad influensa och ett par riktigt sega turer på isen kom äntligen en riktigt bra pimpeldag.

Efter att gulaschsoppan kokats och hällts upp i mattermosen var det dags att ta sig mot sjön. Väl där märker jag att nattens milda väder smält bort all snö som förut legat där. Bra eller dåligt?!…skulle jag få se senare.

Efter en promenad och lite borrande och letande hittade jag djupkanten jag sökte. Strax där efter ansluter min vän Mats som aldrig isfiskat förut. Men det skulle visa sig att han hade grym talang för detta.

Jag sträcker honom mitt Omen pimpelspö med en free fall rulle och en Rapala Jigging ShadowRap i färgen BYR och sen var vi igång.

Det tar max 5 minuter sen hör jag Mats röst bakom ryggen.

-NU! NU!

Omen spöt står som ett U och jag ser det karakteristiska abborrknycken. Upp från djupet kommer en grann abborre runt 40cm och strax under kilot. Vilken start!

Mats med sin första isfiskade abborre! Drömstart!

Det dröjer inte länge innan även jag ser ett fint eko stiga mot min Rapala Jigging ShadowRap tyvärr väljer denna att inte nappa.

Men det skulle komma fler chanser. Vi borrar oss längs djupkanten och redan nästa hål drar Mats åter en fin abborre runt 8hg. Jag får en lite mindre runt 6hg. Vi är i kontakt med abborre i nästan varje hål.

Efter att ha fiskat att några hål beslutar vi oss för att återvända dit där vi startade. Mats är stekhet och hans Omenspö bugar genast. Medans han står där och drillar ser jag hur ekolodsskärmen fylls av jagande abborrar som stiger mot min Jigging ShadowRap.

Ett stenhårt hugg och nu gäller det att vara snabb. Upp kommer ännu en grann abborre. Ner med nästa spö som jag har bredvid mig och abborrarna vänder upp igen.

Ännu ett stenhårt hugg och upp kommer dagens hittills största abborre. Även denna tagen på en Jigging ShadowRap, i färgen GT.

Dagens största abborre!
Har man två spön ”laddade” är man beredd att dra fler!

Tyvärr blev det inga fler abborrar under detta ”res”. Men att ha fler än ett spö riggade kan vara skillnaden mellan en eller flera abborrar. Abborrarna jagar ofta flera stycken och då gäller det att vara snabb för att hålla dom kvar vid hålet.

I väntan på nästa hugg! Det är bra vackert på isen!

Förmiddagen fortsatta bra men storleken på abborrarna blir lite mindre.

Sådana här dagar förstår man verkligen varför man fastnat för detta pimpelfiske efter grov abborre. 13 Fishing har grymt fina spön och rullar som gör detta fiske ännu roligare.

Två grymma Free Fall rullar från 13 Fishing som jag använde mig av denna dag.

Alla abborrar denna dag tog på Jigging ShadowRap. För er som inte läst mina tidigare blogginlägg så är Jigging ShadowRap en lättad balansare från Rapala. Balansaren är 9cm och har en lugn förförisk gång som abborrarna verkar gilla.

Dagens bästa färger!

Mats drog flest abborrar av oss och dessa tog på färgen BYR (undre) medans jag drog störst på den övre vars färg är GT.

Åter till fisket så har allt ett slut. Men efter en grymt kul dag med många och stora abborrar var det dags för oss att ta oss iland och lämna sjön för denna gång. Men jag tror jag väckte pimpelintresset hos Mats. Även om fisket inte alltid är lika bra som denna dag är detta fiske och dessa hugg smått beroendeframkallande!

Tack för ni tog er tid att läsa om denna fiskedag.

Ut och njut men var försiktiga på isarna!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids