Comeback på isen

Kylan har kommit tillbaka och sjöarna har åter belagts med is. De sista dagarnas kyla har gett oss en ny chans till pimpelfiske i söder. En sådan chans missar man inte.

Härligt spöböj i solen.

Trots bitande kyla på morgonen äntrade vi isen ivriga att se vad som kunde tänkas hugga denna grymt fina vinterdag.

En arg regnbågshane fångad i första hålet för dagen.

Vissa dagar är bättre än andra. Det visade sig att gångna lördagen var en sådan där perfekt isfiskedag. Vackert väder, massa hugg och givetvis långdragna fighter med ilskna regnbågar, dvs en av de bättre dagarna.

En regnbåge i perfekt kondition.

Det som lockar mest med just fisket efter regnbåge är fisken aggressivitet och kampvilja. När den väl har bestämt sig för att hugga blir det rock and roll på riktigt. En fiskeutrustning med haspelrulle är att föredra. Min favorit kombo är Rapalas Fathom Ice M/L. Givetvis använder jag Sufix Ice Magic i 0,195 mm som lina.

Bengan med en båge i sista solljuset.

Dagens melodi var statiskt fiskade loppor agnade med maggot. Personligen trodde jag att mer aktivt fiskade beten skulle dominera. Men ganska omgående fick vi fisk på stilla stående beten och så var det sedan resten av dagen. Hoppas solen snart kommer åter, så att vi kan få komma ut och njuta på isen igen.

Mvh Ove

Comments

Kommentarer