Januari fiske

Innan Januari månads fiske tas upp måste jag flika in med förra månadens roliga film- och fiskevecka till fjälls. Jag hann nämligen möta upp flera skickliga proguides samt duktiga fotografer för att fara ut en vecka på fjället ihop. Foto och produktfilm var huvudmålet men även lite fiske. Alla typer av väder hade vi och massvis av bilder togs. Delar med mig av några här nedan. Sen vill jag bara utropa ett tack för veckan vi fick ihop! Ni vet vilka ni är! Det var så sjukt kul och givande på flera olika sätt.

Tillbaka till januari fisket. Månaden har mest präglats av milt väder och det betyder ofta indirekt snöfall. Vilket det också har varit till och från.

Fiskelyckan har varit bra och dålig. Samtidigt har jag också utforskat mycket mer nya ställen än tidigare så det är inga konstigheter egentligen. För gör man resor till nya vatten så tar det sin tid att lära känna dom.

En av dessa dagar prickade jag in ett riktigt öring-race. Varje gång jag sänkte ner grejerna till botten och sakta jobbade mig uppåt mot iskanten så small det tvärt precis under iskant. Nu var det inga jättar till öringar utan modellen mindre för det mesta. Men då jag kikpimplade så blev varje hugg otroligt spännande för vips så simmade en öring precis under hålet och högg.

Rödingen som jag kom för visade sig även tillslut. Samtidigt som en solen gick upp så högg det bäst! Två vackra vitfenor till röding spanade in mina 13 fishing baits nere på 4 meter och båda föll för betet. Likt två vakter från Stockholms slott patrullerade dom deras dagliga runda i hopp om mat, och där hade jag placerat mig. Lyckligtvis var bägge nog hungriga och högg. Titta på bilden och notera vilka vackra fenor dom har. Man vill verkligen lära sig allt och lite till man kan om denna fantastiska art.

Tills nästa tur – Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren