Drömfiske

Det har blivit en hel del abborrpimpel på slutet och det har gått riktigt bra.

För en tid sedan prövade jag och min vän Mats ett nytt vatten. Snön som legat på sjön hade smält under natten och det kändes hett trots lågtryck.

Området vi planerat att fiska var en flack kant och en platå intill djupare vatten. Jag hade även med mig ismetespöna för att se om det simmade några fina gäddor i sjön.

Hur som helst så tog vi oss till sjön och tog oss till området vi skulle fiska på. Jag började sätta ut mina ismetespön och Mats satte sig och pimplade.

När jag fått ut tre spön hör jag Mats ropa.

-Titta! Den är stor!

Från mitt avstånd såg abborren inte jätte stor ut, men ju närmare jag kom förstår jag att Mats krokat en riktig stor pimpelabborre.

Väl framme vid Mats ser jag han mäta abborren till 46cm. Den är lång och den är grov!

-Mats den där väger 1,2-1,4!

Säger jag. Vi lägger abborren i baljan med vatten och tar fram vågen. Vågen stannar på 1,39kg! Mats livs största pimpelabborre och sitt livs näst största abborre! Vilken start!

Vilken fantastiskt vacker fisk!

Åter igen hade Rapala Jigging ShadowRap lurat en grymt fin abborre. Denna gång i mångas favoritfärg, ROL!

En vinnande combo! Spö och rulle från 13Fishing och bete från Rapala.

Mats släpper tillbaka sitt nytagna PB och nu har jag inte tid att sätta ut några ismetespön när det hugger sådana där abborrar.

Jag sätter mig ca 15meter från Mats och börjar pimpla. Jag testar också med Jigging ShadowRap men varken jag eller Mats får fler fiskar.

Då knyter jag på en 8cm Spike Tail Bleak från Storm i färgen PREP och hoppas att denna lilla godbit skall locka abborren.

Det dröjer inte länge innan ekolodsskärmen fylls av nyfikna ekon. Problemet är att dom inte hugger.

Jag tittar på Mats och säger:

– Dom är här men dom hugger ju inte!

I samma ögonblick hugger det stenhårt på mitt bete. Drillningen går fort och upp kommer ännu en fantastisk pimpelabborre.

Jag krokar av den och slänger den i baljan. Det dröjer inte länge innan även nästa abborre vill ha mitt bete.

Sen försvinner abborrarna och det är dags att titta i baljan vad jag fångat. Den är stor, kanske i trakterna som Mats abborre.

Dags att mäta. Abborren är någonstans mellan 46-47cm och då förstår jag att den är lika stor om inte större. Vågen stannar på 1,41kg!

Mitt livs näst största pimpelabborre och andra abborren över 1,4kg detta år.

Och inte minst, andra abborren över 1,3kg denna förmiddag!

Vilken fisk!

Ni som följt mitt fiske vet att mitt mål med pimpelfisket är en abborre över 1,5kg. Nu var inte heller denna fisk så tung. Men det är en ära att få landa även fiskar på 1,41kg. Lyckan och euforin som infinner sig i kroppen går inte att beskrivas i ord utan måste upplevas. Underbar känsla!

Fisket dog totalt efter dessa fantastiska fiskar. Men vad gör det! Man måste ändå få kalla denna förmiddag för drömfiske med två abborrar på 1,39kg och 1,41kg.

För att nämna några ord om betet jag fick min abborre på så har detta gummibete funkat riktigt bra vid pimpel på lite grundare vatten. Mellan 1-6meter lämpar sig dessa beten perfekt tycker jag. Lätt skalle upp till 5gram har jag kört. Det ger lugna fina rörelser och när abborren stiger kommer ofta hugget när jag lyfter betet.

Spike Tail Bleak finns i både 8cm och 10cm. Båda har funkat.

Ett hett alternativ även från isen!

Nu blir det en paus från fisket ett litet tag. Men med dessa fiskar i bagaget ser jag verkligen fram efter slutet på säsongen från isen!

Sportlovstider nu! Ta med barnen ut på lite pimpelfiske! Enkelt och kul och rätt som det är sitter drömfiske!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids