Bra ismete med en fet gädda på topp!

Nyligen körde jag vinterns första ismete efter gädda, och bra gick det! Fiskade med kompisen Felix Rimfrost, och väldigt många napp hade vi, varav Felix drog den största fisken! Mina nya Okuma Convector CV 20D räkneverksrullar fick väl godkänt, klockrent då man har koll på hur långt fisken simmat iväg innan man sätter in mothugget, eller när man fiskar pelagiskt – mycket prisvärda!

Nyligen hade jag vinterns första ismete efter gädda med Felix, och bra gick det! Dålig is där vi var (då) men ingen större fara, och ganska många gäddor blev det varav Felix fick äran att dra årsbästa för hans egen del precis innan årsskiftet! Även en stor gädda tappad också som jag drillade, det var dagens första napp och den kändes helt klart som en riktigt stor fisk, men släppte tyvärr nära hålet! Jag fick även äntligen nöjet att inviga mina nya ismeterullar (dom är mycket bra rullar för trolling också såklart), och var kanonnöjd med mina nya OKUMA CONVECTOR CV 20D ismete/trollingrullar (med räkneverk såklart), vilket jag har saknat i många år på just ismete! Perfekt när man sätter djupet på pelagiskt fiske, men också superbra då man ser hur mycket lina fisken har dragit ut från rullen vid napp! Ibland är det bara någon meter, och andra gånger kan det bli ganska många meter lina vilket ger en ledtråd på hur fisken beter sig inför mothugget (hur den har tagit betet, ifall det är en kinkig fisk eller ej). Givetvis funkade STRIKEMASTER 250 mm isborren som en dröm (min favorit), och trots många hål så brände vi max 25% batteri under dagen! Den här fiskedagen hade vi med Felix Strikemaster isborr med 250 mm spiralen, och även han älskar sin isborr (vi har en varsin likadan isborr)! Varmt välkomna ut på ismete efter gädda och gös i vinter (samt pimpelfiske efter abborre), rubbet ingår på säkra isar! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden har uppdaterats mindre frekvent än vanligt!

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med över 800 st sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer