Första spinnfisket gav 114 cm / 10,3 kg gädda!

Nyligen så var jag ute på sjön med några vänner på ett kul gäddfiske, och bra gick det! Vi körde spinnfiske bland kobbar och skär (samt i fina vikar), och bästa fisk blev en 114 cm gädda på snygga 10,3 kg!

Nyligen så var jag ute på ett kul men samtidigt ett tufft gäddfiske med tanke på vädret (hård blåst, snö och någon minusgrad)! Fisket gick bra, bästa gädda vägde snygga 10,3 kg och var 114 cm lång (en himla bra fisk som Henrik Laine fick)! Vi fiskade på flera nya platser, varav en plats kändes riktigt het! all fisk vi kom i kontakt med var fin (dryga 4 kg), men vi hade otur också då vi tappade 2 stora gäddor varav en tjock gädda kan ha varit uppåt ca 9 kg!?

Vi körde ganska “tung” spinnutrustning, och själv fiskade jag med Okuma Guide Select Monster Bait 8,6 fot 100 – 212 gram samt med en Okuma Comodo SS rulle vilket är en himla trevlig combo som pallar mycket! Handen på hjärtat så har det spöt blivit en ny favorit för mig med tyngre beten, dessutom är det himla billigt och prisvärt också! Jag kör med 0,38 mm Sufix, och det funkar mycket bra trots grov lina! Några av betena vi fiskade med var såklart Rapala Peto, Haku samt stekheta Otus.

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge till våren. Speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Humminbird Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vårens, sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt, men klart oftare numera! Väl mött…

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med över 800 sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer