Snabbvisit till fjälls!

Morgonen gryr utanför arken och riporna kacklar som många andra morgnar på fjället. Kliver ur sovsäcken, hoppar i skorna och går ut för att ta en morgon piss. Det var en kall vind ute som verkligen fick en att vakna till liv igen. Ser även att en mindre lavin har gått från kanten av berget under natten. Verkar finnas en lavinrisk just nu runt om i våra fjäll så man får ta det försiktigt!

Därefter gör jag iordning dagens bete där valet blev ett klassiskt blänke med en blink ovanför. Agnar kroken med maggots samt en Spike tail från Blue fox. Släpper ner linan och avvaktar efter dagens första eko. Kompisen Ove gör även han likadant och det ihärdiga nötandet börjar för oss bägge.

Kort inpå att vårt fiske startat dyker det första ekot upp på skärmen. Fisken var väldigt aktiv och utifrån dess beteende även på hugget då den började cirkulera runt bägge våra blänken och gick mellan våra hål. Den smög sig in i mitt hål, nafsade till och jag försökte sätta mothugget. Dessvärre lossna den sekunden jag kände tyngd på linan… Inte kul alls att tappa fisk men bara att acceptera samtidigt..

Vi kämpar på och tillslut kommer det in ännu en fisk. Denna gång smäller det till för Ove. En kort drillning och därefter kom det upp en 1.4kg röding och som blev till resans första. Vackert! Ove kör med en Flatstick centerpinrulle från Rapala vilket är en smidig och lite billigare variant till rulle men som funkar bra i strid ändå. Kika in den ifall ni är ute efter en sådan typ av rulle.

Tills nästa gång, skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren