Trevligt ismete med Convector-rullarna!

Nyligen hade jag en trevlig fiskeguidning på isen, och bra gick det! Härligt väder, hyfsat många napp och goda korvar på grillen! Ser fram emot mer ismete nu när snön har sjunkit ihop en hel del…

Nyligen hade jag ett kul och lyckat ismete med lite stamkunder på ett ”nytt” fiskevatten! Jag har fiskat i den hyfsat djupa sjön tidigare, men det var ett bra tag sedan senast, så det kändes spännande nu även för mig som fiskeguide hur det skulle gå då jag vet att det simmar grov fisk i sjön!? En vecka tidigare hade vi blankisar men som dom flesta sett så har det verkligen vräkt ner mycket snö den sista veckan, och den här underbara och soliga fiskedagen hade vi nu ca 30 cm tung jobbig nysnö på isen vilket tvingade oss att fiska i närområdet hela dagen! Inte optimalt för fisket när ljuset försvinner under isen, men det var bara att gilla läget! Jag gillar att söka fisken, men ibland lönar det sig också att nöta på bra platser!

Fisket gick bra, många napp på kort tid men vi tappade flera av gäddorna! Totalt landade vi 6 st gäddor, så alla kunderna fick drilla gädda på ett modernt ismete för första gången någonsin, vilket jag gillade mycket! Vi hade bäst fiske på det djupare området av sjön, och fick all fisk djupare än 8 meter vattendjup. En riktigt trevlig fiskedag på isen med en bra stämning, men ganska jobbig snö också haha! Då vi fiskade djupt så funkade mina Okuma Convector trolling & ismeterullar med räkneverket riktigt bra, perfekt då vi visste exakt hur djupt vi hade betesfisken hela dagen ovanför botten, och hur långt gäddan simmat iväg efter napp!

Mina 10 st Okuma Convectorrullar är nya för i år, och jag måste säga att dom funkar klockrent med räkneverket och de har verkligen levt upp till mina förväntningar. Jag brukar släppa ut den mängd lina jag vill ha för stunden beroende på fiskedjupet, och sedan nollställer jag rullen vilket är klockrent då jag ser hur mycket lina som gått ut vid ett napp! Bra rullar till ismete, men även klockrena till trollingfisket vet jag då knarren är riktigt bra!

Givetvis fiskar vi med stora hål efter stor fisk, och då är min Strikemaster Lithium 40V ett givet val med en 250 mm spiral, en oerhört bra isborr måste jag säga då jag verkligen hårdkört den nu i flera år! Borren jobbar sig igenom väldigt tjock kärnis på några sekunder, galet bra! Rekommenderas varmt!

När vi ändå pratar om dom grymma Strikemaster isborrarna, så måste jag ändå nämna mitt säkert 25-30 år gamla isfiske-ekolod (se bild), dvs mitt Strikemaster Polar Vision som jag nyttjat väldigt mycket under många år, och än idag funkar den hur bra som helst! Jag har även haft den i flytringen så den har tjänat mig väl! Där ser man verkligen vilken fin kvalité Strikemaster har på sina produkter oavsett om vi pratar isborrar eller som här mitt handburna djupekolod! Det är den blå prylen ovanför min isborr, man ser endast djupet men det räcker gott! Grymt bra, och suverän kvalité på grejerna helt klart!

För er som är sugna på spinnfiske efter pelagisk gös, gädda samt abborre, så är det läge till våren. Speciellt då jag numera även erbjuder fiske med min nya stekheta Humminbird Mega Live givare! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna eller i fiskekajakerna (3 st) – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer redan nuKom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!

Ps. Vi kör på fiskeguidningarna precis som vanligt, även om min egna hemsida (Fishguide.se) den senaste tiden uppdaterats mindre frekvent än vanligt! Väl mött…

Ps. För er som har Instagram då har jag även en kul fiskesida även där med över 800 sköna fiskebilder (oftast stora fiskar och annat fiskerelaterat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Följ mig gärna där, så följer jag er tillbaka!

Fiskehälsningar, Mikael “Mike Pike” Puhakka 0708-722733. Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer