Fina öringar på premiären!

För ett tag sen frågade fiskekompisen Jimmy Olsson från Arvika, om jag ville följa med han ut och fiska på södra delen av Vänern. Jag åkte ganska tidigt från Nora för att kliva på Jimmys Båt i bra tid på morgonen. Vi satte fullfart mot ett fint grundflak en bra bit ut i sjön. Vattentemperaturen visade bara 2 grader varmt, så dagens taktik blev små benlöjor framförda i sakta fart. Efter någon timmes fiske backade yttersta Spöparavanen samtidigt som rullen började morra ilsket. Efter en stunds drillning visade sig en Öring i fin kondition i ytan bredvid båten.

Snabbt ut med spöna igen, vi hade riktigt flyt med vädret, ingen blåst och solsken. Det tog inte lång tid innan nästa Öring tog helt ytligt.

Fiskarna tog med jämna mellanrum i finvädret, starka silverblanka öringar i toppkondition, grymt roligt fiske.

Det blev en kanondag med ett gäng fina fiskar, tack Jimmy för en trevlig fiskedag. Nu hoppas vi på lugna vindar och lite mildare väder, så är vi snart ute på öringjakt igen. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren