Haku räddade dagen!

Det har inte blivit speciellt mycket gäddfiske denna vår, då mest fokus legat på de blanka fiskarna. Men självklart har vi jagat stor gädda på Vänern. Tyvärr har våren varit väldigt upp och ner vilket gjort fisket svårt.

Rapala X-Rap Haku.

När vi väl hamnat något så där rätt är det ett bete som stuckit ut ordentligt. Det är Rapala X-Rap Haku som stått för den flesta fiskarna. Långsamt hemtagen med oregelbundna vevstop har detta bete dominerat fångsterna i min båt.

En vacker gädda från Vänern.

Hakun är enligt mig ett ett ganska enkelt bete. Man kan fiska det på många olika sätt och det behövs ingen direkt förkunskap vid fiske med Hakun. Själv föredrar jag att vev in betet i oregelbunden hastighet för att få så mycket sida till sida gång som möjligt. Men man kan ”jerka” eller bara köra klassisk ”invevning” med framgång.

Haku som munspel?

Nu när värmen har kommit till Skaraborg hoppas vi på att leken blir framgångsrik och att vi snart kan påbörja fisket ute på de friliggande grynnorna.

Standard storlek på gädda i Vänern (98cm).

Spinfiske efter gädda på Sveriges största sjö är inte lätt men kan generera otroligt fina fiskar med makalöst snitt. Jag hoppas på en gäddfiskedag inom kort igen.

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer