Taktikbyte ordnade fina Öringar!

Senaste turen på Vänern började segt för mig och kompisen Olle Eriksson. Vi började fisket på ett grundflak där vi haft bra fiske genom åren. Vädret var inget vidare med stark nordostlig vind och bara 3 grader i vattnet. Efter fyra timmar utan ett hugg, så sa vi att vi måste hitta på någe. Vi bestämde oss för att ta upp alla grejer och göra en längre förflyttning till ett nytt grundområde där vi trodde att det kunde vara lite varmare i vattnet. När jag fiskar lax/öring på våren letar jag efter fläckar där ytvattnet är lite varmare än runtomkring. Dom fläckarna brukar dra till sig betesfisk som rovfiskarna jagar i. På plats i det nya området var vädret mycket bättre med svaga vindar, vi hittade ganska snabbt ett område där vattnet var 2,5 grader varmare än runtomkring. Ekolodet visade bra med betesfisk,så det verkade lovande. Det tog inte lång tid innan en Coldwater rulle började morra ilsket, Olle började fint drilla in dagens första Öring.

Efter en stunds drilling kunde jag håva en öring i fin kondition

Nu hade vi hittat rätt Öringarna jagade helt ytligt på ett litet område där betesfisken hade samlat sig i det varmare vattnet.

På några timmar fick vi 6 öringar där 4 var över minimåttet, riktigt kul fiske.

Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren