Förleksfisket

Ja vad ska man säga. Visst kanske det simmar några romstinna, tunga abborrar kvar i våra sjöar här uppe i Falun, men förleksfisket 2023 blev en svår historia.

Isen låg länge och när det väl vände hände allt på samma gång. Vattentempen ökade med mer än 10grader på ett par veckor. Då är det inte lätt att hänga med i svängarna som sportfiskare.

Men men det har gjorts försök och även om resultaten inte varit de jag drömde om innan så måste jag vara nöjd ändå.

Problemet har varit att jag inte hittat någon rödtrå hur jag skall bedriva mitt fiske. Jag har fått fisk på stengrynnor som ligger på 3meter samtidigt som flacka kanter på 8-10meter har levererat fisk.

Toppfisken under förleksfisket än så länge är denna kloss på 1,3kg. Den högg stenhårt på en liten Boom Shad.

I betetsväg har det även där skiftat oerhört mycket. Det har landats kilosfiskar på allt från långsamt ned-fiske till ganska snabbt jerkfiske. Jag har helt enkelt fått pröva mig fram varje tur jag varit ut på sjön. Men så kanske det alltid är …

Denna 1,2a stod på stengrynnan och ville ha en Rapala Shadow Rap Deep i färgen ROL.
Medans denna 1,2a stod på en flack kant och ville ha en Ned-fiskad Rabbit EarTail från 13Fishing.

Även Spike Tail Bleak från Storm riggad på linkhead har funkat bra. Min vän Andreas drog en riktig praktabborre på 1560gram senaste turen vi var ute.

En riktig praktfisk tagen på en Spike Tail Bleak riggad på ett link-head.

Kanske finns chansen kvar på en riktigt tung förleksabborre, senaste passet hittade jag gott om huggvillig olekt abborre. Så chansen finns ännu. Även om tiden börjar rinna ut.

Fantastiskt fin abborre från senaste passet.

Ja hur ska man då sammanfatta detta. Abborren finns där men det har varit få kontakter men när det väl har huggit har det varit fina fiskar. Problemet har varit att man hittat abborren lite varstans så man har haft svårt att veta vart man skall lägga tiden och vad som är metoden för dagen. Men flest fina abborrar har jag fått på stengrynnor.

Det som är säkert är….är man inte på sjön har man inte chansen, och kom ihåg…betet måste vara i vattnet!

Jakten på 2kgs insjöabborre går vidare!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids