Vårkänslor vid iskanten med nya SUFIX 91

Då var öringsäsongen 2023 äntligen igång. Det har hunnit bli en del tryck i vattnet och öringen stod inte riktigt där dem brukar, utan verkade föredra det lugnare vattnet denna dag. Ganska grunt stod dem och det enda som verkade gå hem var inte helt oväntat Shadow rap 11cm i färgerna GHSH och SML. Mkt bottenkänningar gjorde att jerfisket bedrevs med hög spöföring. Att jerka med spöt nästan rakt upp är ingen stor mysfaktor men ett bra sätt att lura öringen när den står grunt. Normalt funkar väldigt hård knyck bäst men nu högg det nästan bäst på korta glesa knyck. Fungerar inte det ena så får man variera sig.

I samma veva fick jag testa en ny fiskelina. Sufix 91 G-core x9 braid. första känslan när jag öppnade paketet kände jag ”OJ det här var något nytt!” Extremt rund lina och känns styv. Linan ligger väldigt rakt i vattnet och tar extremt lite vatten, nästan läskigt hal! Långa kast och riktigt bra känsla. Detta på en haspelrulle. Jag var så säker på att den passar som en dröm på mina multirullar och ger ännu mer fördel där med sina egenskaper, så jag var tvungen att spola den på en 13Fishing comcept A2 och en Concept z sld. Jag var bara och testkastade en stund på kvällen och kände direkt att här finns nåt som passar mig riktigt bra! Jag var helt säker på att jag ställt bromsarna safe när det var så lättkastat. Spolbromsen var hyfsat safe men centrifugalen var bara på 3av6! Aja tänkte jag å släppte spolbromsen till knappt något tryck alls. Med lite hjälp av tummen blev det laserprecision och långa kast.

Jag gissar att det är en ny favoritlina speciellt till multirullar, iaf för mig. Men jag ska ge det några pass å se om den passar alla fiskemetoder. Riktigt kul med något nytt som känns så här bra till ett rimligt pris! Mer om denna Lina framöver så håll utkik!

Mvh Ingemar Olsson

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson