Vänern visade upp sig från sin bästa sida!

Jag hämtade fiskekompisen Olle Eriksson tidigt igår på morgonen, en heldags fiske i den norra delen av Vänern väntade. Efter någon timmes bilkörning så rampade vi i båten och satte fart mot den tilltänkta fiskeplatsen. Väl på plats visade ekolodet mängder med betesfisk med jagande bågar runt stimmen. Verkar lovande sa jag till Olle, då löste ena djupriggs spöet ut, en bättre fisk drog iväg som ett expresslok. Olle drillade fint in dagens första fisk en fin Öring, bra start på dagen.

Vi körde inte länge innan ett av ytspöna signalerade fisk, Coldwater rullen morrade ilsket, nu var det min tur att drilla. När fisken närmade sig båten kom dom typiska knyckarna som kännetecknar större Öring, en silver blank torped visade sig vid båtsidan, innan håvning.

Även nästa fisk tog i ytan Olle drillade in en till öring

Nu var det dags för matpaus, men det tyckte inte fiskarna, mitt i värmningen av pyttipannan började ett av ytspöna rusa ilsket. Nu misstänkte jag att något annat än öring satt i andra änden, efter en stunds drillning håvade Olle en bättre lax

Nu han vi äta äta upp pytten innan det var dags för Olle att drilla in dagens fjärde öring

Nu började vi trolla oss mot hamnen, det tog inte lång tid innan en fisk nöp betet på nedre djupriggen på 12 meters djup, jag drillade in dagens sista fisk en lax avslutade dagen

Fisket på Vänern håller Värdsklass, tänk på att stötta fiskeklubbarna runt Vänern som arbetar hårt för att vi ska ha ett bra fiske även i framtiden. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren