Drömfiske på Vänern!

I helgen som var fiskade jag och Christer Lindgren (farsan) i Dalbosjön den södra delen på Vänern. Vi rampade tidigt på morgonen och satte fart mot ett stort grundområde mitt i sjön. När vi fått i alla spöna tog det inte lång tid innan första fisken nappade en mindre öring, som snabbt krokades av utanför båten. Det blåste för mycket med fel vindriktning där vi fiskade, vågorna blev för stora. Så vi bestämde oss för att göra en längre förflyttning till ett område där det gick att fiska i lä för vinden. När vi kom fram dit var det en helt annan sjö, små vågor och kanonväder. Några kompisar hade haft grymt fiske här på morgonen innan vi kom fram, så det kändes lovande. Ekolodet visade bra med betesfisk med jagande rovfiskar runt. Innan vi fått i alla spöna så drillade Farsan fint in en kanonfin öring.

Bra start på nya stället. Nu kom huggen tätt, Öringar i toppkondition jagade bland betesfisken och gav flera dubbelhugg.

Arbetet alla klubbar lägger ner runt Vänern med insamlingar till nya smolt, visar sig nu. Grymt jobbat alla inblandade. Fisket håller Värdsklass nu.

Jag och många andra sätter in en slant , Per godk fisk man drar upp på någon av klubbarnas konto som samlar in pengar till nya smolt i sjön, hjälps alla åt så kommer vi ha ett fortsatt bra fiske i framtiden med. Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren