Godisar till harrfisket

Sommarvärmen kom inlindad i en hård vind men det är starten på vår sommar här uppe i norr. Vattnet är fortfarande kallt med ynka 4-5 grader på senaste turen. Men tids nog ändras väl dom siffrorna också.

Jag fiskade idag av några områden som håller gott om harr. Fiskevattnet är utformat med små gropar placerade efter varandra på en lugnare strömsträcka. Groparna är någon meter djupare än det generella djupet på platsen vilket gör att det direkt blir till bra ställen att leta upp harren på.

En riktig godbit till harrarna är verkligen Jack Deep 5cm. Perfekt att veva ner i groparna och låta vibrationerna från betet trigga igång fisken som där nere.

 Kasta ut, ge det några snabba vevtag och låt wobblern komma ner till fiskarna. Det är då det hugger! Den funkar även lika bra efter båten som att kasta från land.

Jag använde mig utav Muse Black ML 5-20g med Modus SZ2 som rulle vilket gav mig grymt roliga fighter med dessa fina harrar! De två största för dagen mätte 54cm respektive 56cm. De två bästa färgerna för dagen var BG och SFCU. En bra start på harrfisket.

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren