Vertigo Minnow en ny favorit!

Ni kanske vet hur det är när man får upp ögonen för ett nytt bete.

Varför har jag inte fiskat mer med detta bete?!?!

Och sen tänker man på olika situationer detta bete hade varit att föredra.

Men nu har jag iallafall förstått att Vertigo Minnow från 13 Fishing är grymt bete till abborrfisket. Ett bete du kan fiska med vanlig jiggskalle, NED- skalle och mest lyckosam har det varit med stand-up skalle för mig. Sedan vet jag många som använt detta bete på drop-shot med stor framgång.

Ett bete som går att fiska med många skallar.
Fin kilosfisk tagen på Vertigo Minnow

Skulle vilja säga att Vertigo Minnow är ett ”brett” bete.

Fiskar du det med vanlig jiggskalle är den en flyende eller döende löjja och fiskar du den längs botten kan den tas som en mask med den tunna ”svansen”.

Fin 43cm abborre som tog i droppet över 8meters djup.

Mest lyckosam för mig har Vertigo Minnow varit när jag fiskat den långsamt efter botten. Små små rörelser med NED eller stand-up skalle och sedan har abborren sugit upp betet från botten.

Men som ni ser ovan har den även funkat bra i droppen och när man fiskat traditionellt jiggfiske med relativt höga lyft med spöt.

Fin abborre tagen på traditionellt Jiggad Vertigo Minnow. Riggad på stand-up skalle.

Vertigo Minnow finns i 9 heta färger och i 10cm och 7cm. Ett grymt bete blir de när abborren är i stöten och när den är lite mer svårflirtad och behöver mer tid på sig.

Vilken sida riggar du Virtigo Minnow på?!?

Skitfiske!

P.S Ni har väl sett filmen där jag, Mogge och Mattias går igenom 13fishings gummibeten samt olika tekniker med dessa. Om inte….tryck HÄR! D.S

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids