En cool upplevelse

Ikväll var jag ut för att meta lite id och brax. Jag åkte till ett litet strömmande vatten och tog med mig mitt 4 meters metspö och en burk majs.

För mig är allt fiske en fin upplevelse om det så är mörtar, braxar, idar, gäddor eller abborrar som nappar. Allt har liksom sin charm.

Hur som helst slänger jag ut min krok agnad med 3 majskorn och låter flötet föra det med strömmen. Redan andra släppet dyker flötet och det är bra böj i spöt. Ganska snart ser jag en id på ca 7-8hg bryta utan. Jag backar och tar hjälp av strömmen för att landa fisken.

Men rätt som det är ser jag att iden inte längre är ensam. Bakom den har två stycken abborrar dykt upp. Det finns inte en chans i världen att dom skall kunna äta iden men dom måste blivit nyfikna. Det är inga små abborrar utan fina bitar.

I min iver över situationen lyfter jag iden rakt upp.

Det säger klick och toppen på metspöt går av.

-aj då tänker jag.

Precis då kommer jag på att kastspöt och betesväskan ligger i bilen.

Jag krokar snabbt av iden som iallafall hamnat på land.

Med raska steg tar jag mig mot bilen och hämtar ett spö och min betesväska. Jag lägger ett kast mot stället där abborrarna dök upp. Det smäller direkt, en tung fisk. Men jag tappar den. Ett kast till och det smäller igen. En fin abborre på ca 38-40cm har inhalerat en kommande nyhet.

Jag gör några kast till utan framgång.

Förmodligen var det den största av de två som högg första gången. Kanske kanske kan den hugga igen om jag byter bete. Sagt och gjort. Valet faller på en Rapala Shadow Rap Shad i naturtrogen färg.

Jag går en bit uppströms för att ge abborren lite mer tid att hugga sen kastar jag.

Jag låter betet jobba i strömmen mellan jerkningarna och där!

PANG!

Ett stenhårt hugg och en ursinnig abborre!

Jag lyckades lura den igen. Efter en lite kaosartad drillning i det strömmande vattnet kan jag landa en fantastiskt fin abborre.

45cm abborre som ville ha en Shadow Rap Shad.
Den där har nog många löjjor på sitt samvete!

Vilken cool upplevelse! Det är verken den längsta eller tyngsta abborre jag fått men en av mina häftigaste upplevelser.

Jag lyckades lura den! Rapala Shadow Rap Shad kan dom inte motstå även om dom huggit en gång tidigare!

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids