Rödingfiske på kalfjället

Att fiska röding sommartid högt upp på fjället är någonting alla borde prova på. Rödingen är ofta igång och passar gärna på att äta och stärka upp sig inför vintern. Högtryck brukar ofta vara positivt för rödingfisket och det märktes tydligt denna gång. 

Min fisketur startade med 23 grader, halvklart väder och en hel del kilometrar framför mig att vandra. Till duga så hade jag endast mina vinterskor att använda vilket blev otroligt varmt i sommarhettan.

Efter tre dryga timmar av vandring så når jag dagens fiskeplats. Hela sjön var fylld av vak och aktivt jagande fisk. Det bokstavligen såg ut som att sjön kokade. Jag skyndar mig ner, knyter på en Rapala V-blade och tar mitt första kast.

PANG!

Direkt sitter det en röding på kroken efter att mitt vibrationsbete landade i vattnet. Fisken stånkar på bra och kommer in mot land. Jag greppar stjärtspolen och håller upp en vacker fjällröding på cirka 800g. Tar en snabb bild och släpper tillbaka fisken.

Förflyttar mig sedan en bit mot de djupare partierna i sjön. Låter draget sjunka ner lite extra och vevar sakta hem det. Kort därefter hugger det igen! En lite mindre fisk än den förra och den får snabbt gå tillbaka.

Efter att ha kastat 4 kast så landade jag fyra rödingar i storleken mellan 800g till 200g. Otroligt bra fiske och de gillade verkligen min Rapala V-Blade i färgen BAP.

Vibrationsbeten till rödingfisket är verkligen effektivt. Rödingen lockas till alla vibrationer som betet utgör samtidigt som det är väldigt lätt att få ner draget på djupet eftersom den har lite mer tyngd i sig. Det kan vara speciellt bra på varma sommardagar då fisken ofta söker sig mot de kallare partierna i sjön.

Totalt blev det 35000 steg under dagen men det var helt klart en resa värd att göra!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren