Livets första öring

Semestervädret har verkligen inte varit någon succé än så länge. Blåsigt, regnigt och åska är inget bra väder om man vill ut på sjön. Men igår trotsade jag och min son Wilmer vädrets makter och åkte ut för att försöka lura Wilmers första öring.

Wilmer är med i artkampen, en tävling som Sportfiskarna har där det gäller att få så många arter som möjligt under sommarlovet.

Vi packade bilen med elmotor, batterier, fiskesaker och sjävklart en påse med fika. Båten hakades på och sjävklart börjar det regna precis när vi rullar ut från gården. Men det såg ljusare ut åt hållet vi skulle.

Väl framme vid sjön är det äntligen uppehåll, vi lyfter av båten och det är relativt smidigt att dra i den i sjön. Båten packas och vi är redo att ge oss på öringarna.

Packat och klart

Eftersom vi aldrig varit på denna sjö förut var ekolodet till bra hjälp denna gång. Vi loggar medans elmotorn tar oss runt den lilla sjön. Vi hinner fiska ca45 minuter innan himlen öppnar sig. Det verkligen öser ner! Wilmers ansiktsdrag blir spända och jag funderar vad jag tar med mina barn på för strapatser. Inga öringar hugger och regnet öser ner, men det skulle visa sig bli bättre både väder och fiskemässigt.

Efter ytterligare 45minuter slutar det regna och vi kan ana en strimma av ljusblå himmel bakom de tunga grå molnen.

Tydligen gillar även öringarna detta väderomslag. Ute på djupkanter ser jag att Wilmers spö bestämt börjar buga och dagens första fisk sitter på kroken. Drillningen är spännande, men ett Muse Black 3-15 gram är som gjort för att drilla aggressiva öringar med.

Spötoppen bugar mer och mer ju närmare båten fisken kommer och efter ett par rusningar kan jag håva Wilmers livs första öring. En fin bit på 1,04kg.

Livets första öring

Öringen tog på en Rapala Shadow Rap Fat Jack i CLN färgen. En liten ”fet” ettrig Wobbler med fantastisk fin gång.

Självklart blir det både hejarop och kramar efter en sådan fisk. Vi fortsätter varvet runt innan Wilmer behöver värma sig efter regnet som varit. Jag skjutsar in honom till land så han får värma upp sig i bilen. Jag får tillbaka min jacka och beger mig ut på öringjakt igen. Det dröjer inte länge innan jag har kontakt. Men tyvärr tappar jag fisken. Men jag skulle få revansch omgående. En lite mindre öring men oj vilka vackra fiskar.

Även denna tog på en Rapala ShadowRap Fat Jack i Clownkostym.

Efter 30minuter har Wilmer återfått värmen i kroppen. Tyvärr blir det inga fler öringar men vad gör det. Det blev trots allt regn en lyckad tur och när dimman började lägga sig över sjön samtidigt som himlen färgades brandgul, rosa och lila var det nästan magisk stämning på sjön.

Men det var ändå dags att börja ta sig hemåt. Men först måste vi få upp båten. Det visade sig gå väldigt smidigt och efter 20-30minuter var vi påväg hem genom sommarkvällen som höll på bli natt.

Packat och klart

Påväg hem möttes vi av fantastiska vyer som vi var tvungna att stanna och insupa. Sverige är fantastiskt även om vissa dagar regnar bort.

Magi!

Hoppas ni skaffar er en bra semester! Detta blev en kväll som kommer värma kommande regnskurar! Jag tror faktiskt detta blev ett minne för livet även för Wilmer.

Ska ni fiska öring så rekommenderar jag en Rapala Shadow Rap Fat Jack i Clownkostym iallafall! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids