Tidig morgon med mycket hugg

Klockan 03.30 ringde alarmet och efter en snabb frukost for jag ut på dagens fiske. Har man begränsat med tid så får man göra det bästa av varje dag och nyttja tiden väl. 

När jag fiskar så brukar jag alltid köra en “start up” med några beten som jag gärna fiskar med. Dessa beten brukar jag lägga som en grund i mitt fiske och de ändras efter de yttre omständigheterna.

Idag fiskade jag mest med Scatter Rap Minnow i färgen S, SMHL och ALB samt en Original F11. Väldigt naturtrogna färger användes eftersom vi är inne i juli månad, som är en högsommar månad med en högre temperatur i vattnet.

Om det är en solig dag gillar jag att köra Scatter Rap minnow i färgen B. Just detta betet ger ofta mycket hugg på soliga sommardagar och öringen verkar gilla den lite extra mycket i detta förhållandet. Men idag var det regn och moln utomhus så den fick vila sig i form denna gång. 

Jag brukar även fiska med ett spö som är riggat med ett cliplock. Tanken med ett cliplock är att snabbt kunna byta mellan olika beten. Detta spöt brukar jag använda mig för att kunna prova ut olika beten tills jag hittar det som funkar bäst för dagen. Jag fiskar gärna med helt andra beten än dom övriga som är ute, tex Scatter Rap Husky Jerk 10cm.

Efter att ha fiskat i en halvtimme kommer första hugget. Fisken känns rätt stadig och väl vid båten ser jag en fin öring som gör två hopp innan jag fick chansen att håva in den. Den föll för färgen SMHL som fiskades i ungefär 2,2knop.

Jag fiskade en djupkant som sträcker sig från 3m ner till 22 m. Djupkanten sträcker sig långt längs med landkanten. Jag fiskade ihärdigt längs med hela kanten och huggen kom med jämna mellanrum. Nästa öring som håvades upp blev en till vacker fisk med prickar längs hela buken som prydde dess utseende.

Summa summarum så blev det en rolig morgon på sjön med mycket hugg innan hemgång. Färgerna ALB samt SMHL hos Scatter Rap Minnow stod sig som vinnare efter denna dag.

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren