Efter x antal beten…

Ibland går det extra trögt ute på sjön och idag var det en sån dag. Dels bestod halva fisketuren av ihärdigt regn. Det regnade så hårt att man hörde det komma från ena sidan av sjön, till den andra. Båten jag fiskade från fylldes snabbt med vatten och man fick ösa medan man fiskade.

Efter att ha fiskat halva dagen utan ett hugg så kände jag att det var dags att presentera något nytt för öringarna. Jag slängde på en Shadow Rap Shad i rödingfärg för att prova något helt nytt bete som stack ut från dom övriga betena. Efter 25minuter gav det resultat och min taktik funkade! Medans jag höll i spöt och rykte lite extra i den för att skapa en oregelbunden gång, så högg det! 

Kanske ett av mina bästa hugg eftersom påslaget blev enormt hårt då jag hade spöt i handen hela tiden. Stark som attan och öringen gjorde flera hårda rusningar. Landade fisken efter en rolig kamp med Rapala Karbon håv ”Fresh and salt” som har ett långt skaft vilket förenklar håvningar. Speciellt om man är själv ute. Vikten drogs till 3790 gram vilket blev dagens enda fisk också. Tills nästa gång – Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Lucas Lövgren