Laxrally på Vättern

Äntligen blev det en lucka mellan blåsvädren denna höst. Jag och Affe passade på med kort varsel att göra ett försök på laxarna i Vättern.

Svag till måttlig vind från ost tillsammans med dis och dimma gjorde att det luktade ”laxflax” lång väg. Tio spön sjösattes i rask takt och när tionde spöt var satt högg första fisken. Det var en röding som hittade ett bete på 25 fot dvs översta riggspöt.

Morgonen och förmiddag gick åt att söka fisk och vi landade endast två rödingar på första halvan av dagen. Men när vi vi väl hittade blanklaxarna, duggade huggen tätt.

Finns det en lax finns det allt fler i närheten. Laxarna i Vättern tycker om att jaga i grupp och får man en ska man alltid vända åter för att se om det finns fler huggvilliga laxar.

På eftermiddagen gick laxarna ”bananas” och vi avslutade dagen med ett trippelhugg följt av ett dubbelhugg. Bäst var djupriggsfisket mellan 30 och 50 fot denna dag.

Små beten fiskade i tämligen hög fart (2,5-2,8 knop) är det enklaste sättet att komma i kontakt med Vätterns laxar. Några favoriter finner du i bilden ovan.

Är just du sugen på att testa trolling på Vättern? Boka då en dag med mig på Charterfiske! För mer information besök www.charterfiske.se

Skitfiske på er.

Mvh Ove

Comments

Kommentarer